Gijs Blankman

Vandaag alweer 9 jaar 11 maanden en 10 dagen oud! (3632 dagen)

1 dag oud

Wat maak je in 1 dag een hoop mee.

Gisteren moest ik meteen naar allemaal andere kleine kindjes op de neonatologie. Daar was het gezellig en er waren heel veel lieven mensen die daar voor mij waren. Ik zou al na een half uurtje naar de operatie kamer gaan maar daar was het een beetje druk dit gebeurden pas om 12:45. Papa en Mama moesten nu wachten tot de super dokter klaar met mij was. Om 15:30 werd Papa al gebeld door de super dokter dat ik alweer klaar was en dat ik naar de kinder intensive care was gebracht. Papa en Mama kwamen meteen naar mij kijken ik lig daar in een splinter nieuwe kamer de afdeling is nog maar een week geleden verhuist. En ik denk dat Papa wel een beetje jaloers op mij is ik heb nu al meer draadjes dan waar hij ooit als kind mee heeft gespeeld.

De super dokter had ook iets minder nieuws voor ons hij vertelde dat mijn dunne darm niet aan mijn dikke darm vast zit. Dit had hij nog maar 1x eerder mee gemaakt in 20 jaar maar met die baby is ook alles goed gekomen. Het is allemaal wel een beetje spannend we hopen dat ik genoeg dunne darm heb om groot en sterk te kunnen worden. Deze 2 weken worden erg belangrijk ik heb nu nog een klein beetje darm uit mijn buikje. Dit stukje moet de komende 2 weken verder in mijn buikje zakken en dan word ik dicht gemaakt. Ik krijg dan wel 3 tot 4 maandjes een stoma zodat mijn darm groot en sterk kan worden. Als dat allemaal goed gaat mag ik op een gegeven moment mee met Papa en Mama naar huis wel met mijn Stoma. Maar papa heeft al gezegd dat het eigenlijk wel makkelijk is dan hoeft hij geen poep luiers te verschonen. Als ik dan een tijdje thuis ben geweest en alles gaat goed met mij dan gaat de super dokter mij nog een keer opereren om mijn dunne darm aan mijn dikke darm te maken. Hierna ben ik helemaal klaar en kan ik een echte grote stoere man worden.

Iedereen is natuurlijk super nieuwsgierig hoe stoer ik ben daarom heb ik stiekem een foto laten maken door de mensen van de neonatologie.

Gijs gastroschisis