Gijs Blankman

Vandaag alweer 9 jaar 11 maanden en 10 dagen oud! (3632 dagen)

De infusen zijn niet mijn beste vrienden.

Ik heb echt heerlijk geslapen in mijn nieuwe slaapkamertje. Vanochtend kwam eerst Papa voor dat hij naar zijn werk ging bij mij kijken ik lag nog lekker te slapen. Toen Papa er was kwamen ook even de super dokters kijken naar mijn buik ze wilde misschien mijn hechtingen verwijderen, helaas kon dat nog niet. Daarna mocht ik even bij Papa op schoot omdat er iemand bloed kwam prikken bij mij. Toen dat klaar was ging papa mij een nieuwe luier geven samen met de zuster toen zagen zij al een raar plekje op mijn linker schouder. Toen ik weer lekker in bed lag ging papa op weg naar zijn werk en ging hij meteen even Mama bellen om te vertellen hoe het met mij ging.

Even later kwam Mama bij mij en ik mocht lekker 2.5 uur bij Mama op schoot zitten toen heb ik heerlijk liggen slapen. Toen ik daarna lekker in bed was gelegd kreeg ik last van krampjes Papa en Mama vinden dit wel fijn mijn Stoma begint namelijk al vet goed te lopen. Even later kwamen de Zusters even met nog een zuster naar mijn plekje kijken en die zagen dat mijn lange infuus toch aan het lekken was in mijn schouder. Ik had dus weer een infuus dat kapot is nu kon ik geen eten meer krijgen dus de dokters gingen meteen voor mij aan de slag. En Mama ging meteen Papa bellen om te vertellen wat er aan de hand was en Papa is meteen naar ons toe gekomen. Toen Papa er was mocht ik meteen weer op reis door het grote AMC we gingen weer naar de neonatologie.

Weer op pad

Ik heb inmiddels alle 3 de zalen van de neonatologie gezien we waren namelijk eerst bij de verkeerde naar binnen gereden. Toen ik eenmaal op mijn plekje was moesten Papa, Mama en ik heel lang wachten op de Dokter die was namelijk heel druk met andere baby’s. Eerst kwam de dokter even bij mij kijken en hij had maar 3 kansen op een goede prik maar hij ging eerst even eten anders zou het helemaal niet lukken. Toen hij klaar was met eten kwam hij meteen naar mij toe en gingen ze alle spulletjes bij elkaar zoeken. Ik moest een heel erg speciaal infuus krijgen deze gaat in mijn knie naar binnen en loopt door mijn bloedvaatje helemaal door tot vlak voor mijn hart. Moet je na gaan hoe moeilijk dit is en bij de 2e poging is het de Dokter gewoon gelukt knap he!! Er moet nog wel even een Zwart Wit foto gemaakt worden om te kijken of hij wel de goede afslag had genomen. Toen de foto gemaakt was kon de Dokter meteen kijken of hij het helemaal goed had gedaan, Papa en Mama waren super blij. Als dit namelijk niet gelukt was moest ik weer geopereerd worden dat vonden ze niet zo leuk. En wat ook top was, ik mocht weer meteen terug naar mij eigen kamer ik was dus maar 5 uurtjes op reis geweest.

Toen ik terug was op de kamer mocht ik meteen bij Papa op schoot. Ondertussen was de zuster al mijn nieuwe slangetjes aan het aansluiten en die heeft ook het infuus uit mijn hand weg gehaald. Bij Papa mocht ik ook meteen even eten en daarna ben ik lekker bij Papa gaan slapen.

Fles van Papa

Daarna kreeg ik weer een nieuwe luier en nieuwe kleertjes aan en jawel mijn stoma zat weer lekker vol Meconium Papa en Mama zijn daar vet blij mee. Na dat ik weer helemaal aangekleed was heb ik nog even een goed gesprek met Mama gehad.

Gesprekje met mama