Gijs Blankman

Vandaag alweer 9 jaar 11 maanden en 10 dagen oud! (3632 dagen)

Buik op de foto

Gisteren mocht ik weer een keer op de foto wel gaaf dit keer mocht ik naar de fotograaf toe alle vorige keren kwamen ze naar mij toe. Ik kwam in een hele grote kamer met wel een heel gek foto toestel hij was echt heel erg groot. Ik hoopte dat ze nu wel een foto in kleur konden maken omdat het foto toestel zo groot was maar helaas weer zwart wit. De dokter met de hele zware jas ging een foto maken van mijn buik de super dokter wilde namelijk weten of mijn dikke darm goed zou zijn. Hiervoor moest de dokter wel een beetje kleurstof in mijn dikke darm spuiten gelukkig heb ik een gaatje in mijn buik die aan mijn dikke darm zit. Toen de dokter de kleurstof in mijn darm had gesproten zag je meteen op de foto mijn darm en die zag er heel goed uit.

Ik ben al een paar dagen aan het spugen dit komt waarschijnlijk door mijn vorige eet slangetje. De super dokter denkt dat die een klein beetje mijn maag heeft stuk gemaakt waardoor het is gaan bloeden. Hierdoor word ik heel erg misselijk en voel ik mij dus niet echt lekker. Daarom wou de super dokter dat mijn nieuwe eet slangetje door mijn maag meteen naar de darm zou gaan zodat mijn maag even tot rust kan komen. Daarom moest de dokter met de zware jas ook nog even een foto van mijn maag en mijn darm maken om te kijken of het slangetje goed zat. En de zusters hebben hun werk weer goed gedaan mijn slangetje zat goed.

Kijk hier lig ik lekker onder een warme lamp klaar voor de foto.

darmfoto

Gisteren avond is ook de beste prikker van het AMC nog even bij mij geweest de dokter wou namelijk weten hoe het met mijn bloed was. Daarvoor moest ik weer een nieuw infuus krijgen en dat was helaas een paar keer mislukt. De super prikker heeft hem in 1 keer goed geprikt en daardoor konden ze goed bloed bij mij afnemen. Uit de uitslag bleek dat ik een beetje weinig rode bloedcelletjes had vandaag hebben ze dit nog een keer gecheckt en dat was nog steeds te laag. Daarom heb ik vandaag een spuitje extra bloed gekregen, nu voel ik me weer lekker fit. Ik heb vandaag nog wel wat overgegeven maar het wordt steeds minder dus ik ga weer een beetje de goede kant op.

Papa is wel weer een beetje jaloers op mij ik heb weer veel meer slangetjes en draadjes om mijn bed heen. Ik hoop wel dat dat weer snel minder word maar ik vind het ook wel een beetje stoer.

Slangen en draaden